E-Kitap

Projenin Tanıtımı

Dünya dijital çağa dönüşürken, kitap piyasası da bundan nasibini almıştır.  Basılı kitapların yerini her türlü dijital ortama entegre edilebilme özelliği ile ön plana çıkan E-Kitaplar, basılı kitap piyasasını derinden etkileyecek duruma gelmiştir. Atatürk üniversitesi olarak biz de bu dönüşümün gerisinde kalmamak adına E-Kitap projesini başlatmış bulunmaktayız. üniversitemizin köklü bir geçmişe sahip yayınevi müdürlüğü alt yapı olarak bu dönüşüme hazırdır. Dijital Dönüşüm ve yazılım ofisi olarak biz bu önemli konuda lokomotif görevi üstlenmiş ve gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktayız.

 

Projenin Amacı

Üniversitemizin öğretim üyelerinin akademik çalışmaları (araştırma kitabı, tezden çıkan kitaplar, vb kitaplar) e-kitap olarak dijital ortama aktarılması amaçlanmaktadır. Kitapların baskı aşamasında ilgili öğretim üyesi ve/veya üyelerinin izinleri alındıktan sonra E-kitap olarak yayınlanması ve satışa çıkarılması planlanmaktadır. Bu proje ile Atatürk Üniversitesine ait kitap sayısın artırılması ve dolayısıyla üniversitemizin webte görünürlüğünün artırılması hedeflenmektedir. proje kapsamında ‘Atatürk Üniversitesi Yayınevi’ portalı dijital amaçlara hizmet etmek, araştırmacının istediği bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak, yayınevinin yabancı dilde yayınları kabul etmesi ve çağrılı kitap uygulamasının başlatılmasının sağlanarak ulusal yaygınlaşma ve uluslararasılaşmanın sağlanması amaçlanmaktadır.

Paydaşlar

-Marka Yönetimi Birimi (Tanıtım çalışmaları ve PR )

-Yayınevi

Neler Yapılıyor?

Atatürk Üniversitesi Yayınevi’nin mevcut portalının dijitalleşme amaçlara hizmet edebilecek bir formata evrilmesi amacıyla araştırma ve geliştirme çalışmaları başlatılmıştır. E-kitapların HTML , pdf, e-pub, vb gibi çeşitli formatlarda yayınlanması planlanmaktadır. Kitap sayısının artırılmasına yönelik teşvik sisteminin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Atatürk Üniversitesi Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi’nde eğitimde dijital dönüşüm gerçekleştirmek üzere birçok proje yürütülmektedir. Bu kapsamda öğrencilere yönelik dijital okuryazarlık dersleri verilmekte, öğrencilerimizin dijital ortamda görünürlüklerini sağlamak için öğrenci portfolyo platformu geliştirilmekte, öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerine yönelik yapay zeka ve robotik kodlama atölyesi kurulmaktadır. Eğitimcilerimizin derslerini dijital öğrenme ortamlarına taşımalarına yönelik üniversitemiz öğrenme yönetim sistemi olan Ders Bilgi Sistemi tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri düzenlenerek sistem kullanımı yaygınlaştırılmakta, öğretim üyelerimizin deneyimlerinin tüm dünyayla paylaşılmasını sağlayacak olan Açık Ders Malzemeleri sistemi geliştirilmekte ve yine benzer şekilde öğretim üyelerimizin deneyimlerinin İnternet üzerinden Herkese Açık Kurs (İHAK) formatında paylaşımını sağlayacak olan AtademiX’in faaliyete geçirilmektedir. Eğitimde dijital dönüşümün gerçekleştirilmesine yönelik olarak yürütülen projelerimizin detaylarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

İletişim

Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi

Atatürk Üniversitesi Kampüsü – Rektörlük / 25240

ATABAUM © 2023 Tüm Hakları Saklıdır.