Öğrenci Uyarıları ve Bilgilendirme Sistemi

Projenin Tanımı:

Öğrencilere projeler, ödevler, sınavlar ve etkinlikler hakkında bilgilendirme yapan ve mevcut aktivitelerin dersin başarısına olan etkilerinin istatistiklerine göre öğrenciyi uyaran ve yönlendiren bir mobil bilgilendirme sistemidir. Bu çalışmanın amacı, öğrencilerin eğitim sürecine katkıda bulunabilecek bilgilendirmelerin yapılması ve öğrencilerin derslerdeki başarılarına etki eden faktörlerin ve istatistiklerin öğrencilerin uyarılmasında kullanılması amaçlanmaktadır. Dersin başarısına etki edebilecek devam, proje ve ödevler performansları, ilişkili dersler gibi faktörler ile öğrencinin alması gereken minimum notlar, devamsızlık bilgisi, idari ve kültürel bildirimlerin kullanılması planlanmaktadır.

Çalışmanın uygulanma sürecinde aşağıdaki işlemler izlenecektir:

Öğrencilere yapılabilecek bildirimler ve uyarıların belirlenmesi,

• Devam,
  • Proje ve Ödevler,
  • Sınavlar,
  • Başarıya etki eden faktörlere ait istatistikler,

Sağlıklı istatistiki bilgilerin elde edilebilmesi için yeterli veri toplanması,

• DBS kullanımı ile verilerin elde edilmesi sağlanabilir,
  • Devam, Proje ve Ödev, Vize ve Final Sınavları, İlişkili Dersler gibi ders başarısına etki edecek parametrelerin belirlenmesi ve Fakülte, Bölüm ve Ders tabanlı istatistiklerin çıkarılması.

Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi

Atatürk Üniversitesi Kampüsü – Rektörlük / 25240

ATABAUM © 2023 Tüm Hakları Saklıdır.