Yapay Zeka ve Robotik Kodlama Atölyesi

Proje Tanımı

Yapay Zekâ ve Robotik Kodlama Atölyesi üniversitemizde yapay zekâ ve robotik konularındaki temel yöntemler konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir projedir. Atölyemize gelen ziyaretçilerimize yapay zekânın ne olduğu, çalışma alanları, temel yöntemleri hakkında bilgi sahibi olarak bu konuda analitik düşünme becerisi kazandırılması planlanmaktadır. Ziyaretçilerimiz bu bilgilendirme doğrultusunda eğitim alanlarında karşılaştıkları problemlerin çözümünde yapay zekâ teknolojilerini kullanabilme becerisine sahip olmaları ve robotik teknolojiler ile ilgili pratik kazanabileceklerdir. İki atölye olarak tasarlanan bu yapının Yapay Zekâ Bölümünde Bilgisayarlı Görme, Doğal Dil İşleme, Makine Öğrenmesi, Metin Madenciliği gibi alt uygulama alanları tanıtılacak olup, Robotik Kodlama atölyesinde ise farkı seviyeler şeklinde temel elektronik bilgisinden, mikro denetleyicilere, elektronik geliştirme kartlarından hazır robot modüllerine kadar eğitim ve alt yapı imkânı sunulacaktır.